sábado, 31 de marzo de 2012

Què pensaria Rusiñol dels Codis QR?

Els Codis QR (Quick Response) no són una cosa nova, ja es els va crear una empresa japonesa al 1994 com a un sistema per emmagatzemar informació. En l'àmbit de la cultura actualment estan revolucionant el panorama.

Cada vegada més la població mitjançant els seus smartphones tenen tot allò que necessiten amb un sol click. Aplicacions gratuïtes de tot tipus mantenen a l'usuari immers en el món tecnològic i permeten que tothom estigui connectat. És l'era de la comunicació i no ens podem quedar enrere.

Codi QR dels Museus de Sitges

 Per aquest motiu, els Museus de Sitges mitjançant l'exposició L'Art Modern. Obres mestre del Cau Ferrat, inaugurada el passat 30 de març a l'Edifici Miramar vol iniciar-se en aquesta apassionant aventura.

El visitant només a la porta d'entrada ja trobarà un codi QR que dona accés a la pàgina web dels Museus on podrà consultar tota la informació que necessiti. Aquest codi se'l podrà portar a casa amb el tríptic de l'exposició. Però l'experiència no s'acaba aquí, a les sales, estan repartits nou codis en diferents obres que permeten conèixer de primera mà, tot allò que els especialistes van dir d'elles mitjançant l'activitat "Peça del mes". Una fitxa col·leccionable físicament però que també es podrà consultar digitalment. El públic podrà gaudir de tot allò que s'ha dit d'aquestes obres mestres del Cau Ferrat, així com ampliar la informació mitjançant la bibliografia recomanada o conèixer les exposicions que ha participat. I tot sense sortir de la sala, interactuant davant l'obra.


Santiago Rusiñol. Palau abadonat, Víznar. 1898


Com no podia ser d'una altre manera, es crea un pont de conexió entre la modernitat de les obres de Rusiñol i la modernitat tecnològica del codis QR. La tecnologia al servei de la modernitat de Rusiñol.

Us convido a gaudir d'aquesta nova experiència davant de les obres del Cau. El museu té l'obligació de documentar, conservar i difondre els seus fons. Gràcies aquest codis el llegat de Rusiñol es pot conèixer millor i adaptar-se a les necessitats del visitant del segle XXI.

Jo estic convençuda, de qui si Rusiñol aixeques el cap, seria el primer en comprar-ne el nou iPhone 5.




Exemple d'utilització dels codis QR al Museu Arqueològic de Bologna


2 comentarios:

  1. Moltes felicitats per la inciativa dels QR Marta!! I especialment pel teu blog. És molt interessant! Una abraçada

    ResponderEliminar